Galleriet i marts 2022

Skrøbelighedens Dans
-en udstilling af Pernille Krogh

Torsdag d. 3. marts, kl. 16-18 er der fernisering i Galleri Art for future, Vigerslevvej 142, Valby, på udstillingen ”Skrøbelighedens dans” af Pernille Krogh. Udstillingen består af både billeder og mixed media krukker og er tænkt som en hyldest til det skrøbelige, det forgængelige og det uperfekte. Kunstneren vil være til stede ved ferniseringen, hvor vi byder på et lille glas og alle er velkomne.

Pernille Krogh oplever, vi lever i en perfekthedskultur, hvor ting kasseres og erstattes af nyt ved den mindste skavank. Hvor vi som mennesker iler afsted for at leve op til alle vore perfekte roller og hvor vi har svært ved at accepterer det skæve og det anderledes. Det uperfekte og forgængelige har dog sin egen skønhed og det er denne skrøbelige ret til at eksistere, kunstneren danser omkring og undersøger i disse værker.

Pernille Krogh har eksperimenteret med simpel mellemlægspapir i kombination med naturmaterialer og skabt skrøbelige lette halvgennemsigtige krukker, suppleret med billeder af insekter med lange skrøbelige ben. Dertil en serie værker af mennesket i deres nøgne uperfekthed samt naturen med dens forgængelighed. Den ”blæk” hun bruger i billederne, har hun selv fremstillet på basis af forskellige planter og rester fra det grønne køkken.

Temaet for Pernille Kroghs billeder har i mange år kredset omkring mennesket. De indbyrdes menneskelige relationer og menneskets forhold til naturen.
Billederne er mixed media, hvor hun kombinerer den grafiske teknik med collage, maleri og tryk med gamle træklodser. Et udtryk hun har eksperimenteret med og udviklet gennem de sidste 15 år.

Pernille Kroghs udtryk er grafisk og er optaget af linjens sanseligelighed og evne til at fastholde et nu og en øjebliksstemning.

Tom Jørgensen fra Kunstavisen skriver følgende: ”Pernille Krogh arbejder oftest i serier og fælles for disse er den på en gang elegante og spontane linjeføring, som er et kendetegn for Pernille Kroghs kunst sammen med den raffinerede vekselvirkning mellem drømmeagtige sekvenser og håndfaste jordnære motiver. En blanding og et spil, som Pernille Krogh formår at skabe en smuk syntese ud af.”

Galleriet er åbent onsdage og torsdage kl. 13-17 eller efter aftale.
Udstillingens sidste dag er d. 30. marts

 

 

 

 

Galleriet er åbent onsdage og torsdage kl. 13-17 eller efter aftale

Scroll to Top

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.