Tom Blicher

Info

Født 1969.
Uddannet guldsmed 1990 på Institut for Ædelmetal/Kunsthåndværkerskolen København.

Tom Blicher har beskæftiget sig kreativt med formgivning, siden han var 16 år, og med en solid ballast som guldsmed, forener han det klassiske håndværk med en kunstnerisk og innovativ tilgang til formgivning.

Siden 1992 designet i eget smykkebrand Tom Blicher Design og senere
Blicher Fuglsang som han er medejer af og stadig designer smykker til.

Smykkerne har igennem alle årene være solgt til Guldsmedeforretninger i ind- og udland.

Tom Blichers kunstneriske åre har gennem tiden fundet mange forskellige udtryksformer. For ham er det nemlig skabelsesprocessen, der er interessant og i begyndelsen af sin karriere udfoldede han sig eksperimenterende i smykkekunstens verden, med skulpturelle smykker, hvor hans Avantgarde design nød stor succes på udstillingsscener blandt smykkernes haute couture.

Fortiden med de skulpturelle og Avantgarde former fornægter sig heller ikke i dag, hvor Toms kunstneriske talent og faglige dygtighed stadig giver sig til udtryk i karakteristiske smykker og skulpturer.

Foruden at have modtaget Formland Prisen for “Samleringen” har han stået bag udførelsen af en broche til Dronning Magrethe , som blev givet hende i gave fra Ærø, i anledning af hendes besøg på øen”

At formgive i metal er fællesnævneren for Tom Blichers udtryksform gennem alle årene. ”Min passion er at give liv til metallet, ved at skabe den perfekte form og understrege den med forskellige overflader

Jeg er fascineret af naturens mangfoldige former og teksturer lige fra menneskekroppen og til hvad moder natur ellers byder på.” Citat Tom Blicher

ART FOR FUTURE HAR FLERE VÆRKER AF DENNE KUNSTNER. FOR INTERESSE KONTAKT GALLERIET.

Info

Viser alle 27 resultater

Scroll to Top

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.