Mette Klein

Info

Mette Klein har altid været optaget af at tegne ansigter, og kan blive ved med at forbløffes over de uendelig mange variationsmuligheder, der kan komme af formlen: to øjne, en næse, en mund og en ansigtsform.

På det seneste er hun blevet optaget af gamle ansigter, med rynker, linjer og masser af karakter. Hun ser det som en kommentar til den udbredte dyrkelse af ungdom og det unge ansigt,  som er blevet et ideal med alt hvad det fører med sig af botox og fillers.

Men i tegningen er det, efter hendes mening langt mere interessant at gå på opdagelse i et gammelt ansigt, der står som et landkort over livet. Det er bevægende og livsbekræftende at tegne gamle mennesker, og samtidig giver det hende et andet perspektiv på sin egen aldringsproces og de linjer, der begynder at ‘sætte sig fast’ i hendes eget ansigt.

I den mere surrealistiske ende arbejder Mette Klein med tegninger og porcelænsskulpturer af sammensatte skabninger, skabt af ‘overskudsdele’ fra mennesker og dyr. Fingre, snabler, bryster, finner… Serien har fået titlen ‘Evolutionære blindgyder’. En form for kropsfiksering kan man vel kalde det – men af den ‘mislykkede’ krop.

Hun arbejder primært med tegning, både i tusch, blyant og pastelkridt. Primært er tegningerne på papir, men også på andre materialer, fx læder.

Info

Viser alle 3 resultater

 • Decemberkunst

  Mette Klein – 158.60

  4.200,00 kr. Læs mere
 • Decemberkunst

  Mette Klein – 158.61

  1.600,00 kr. Tilføj til kurv
 • Decemberkunst

  Mette Klein – 158.62

  1.400,00 kr. Tilføj til kurv
Scroll til toppen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.