Kathrine van GODT

Info

Malerier
Når man ser Kathrine Van Godts malerier fra år 2017 og frem, vil beskueren nok sige, at de slet ikke ligner, det hun tidligere har malet, og alligevel er der nogle fællestræk i alle hendes malerier.
Begrebet stoflighed.
Hun arbejder gerne med forskellige maleteknikker, et levende kropssprog og et mix af materialer. Udforsker hvordan materialerne reagerer sammen til frembringelse af sit billedsprog, hvor beskueren får fornemmelse af noget håndgribeligt. En levende overflade som giver indtryk, fornemmelse af fylde, farver og struktur. Hun lader sig inspirere, af det hun ser og oplever. Det kan være alt fra naturens små finurlige mospletter, mennesker, skønhed og fordærv til storslået arkitektur og design i alle dens form og farver.
Kathrine Van Godts malerier er blevet et boblende og svævende univers, med æstetiske indtryk og udtryk.

Pig Art
Kunstner Bjørn Ignatius Øckenholt skriver:
Van Godts grise repræsenterer i en og anden forstand basen i kunstnerens virke. Disse små svinebasser er igennem år blevet koloreret, klædt på og besmykket så deres relative uskyldighed har kunnet reflektere og spejle beskueren og kalde på overvejelser og sproglige klarheder som indre svinehund, en rigtig grisebasse, gris på gaflen, og så videre derud af. Svinet står os nær.
Altså ikke bare pjat og munterhed (men også det) – også opfordring til selverkendelse og klarhed for den der orker det. Man kan almindeligvis som beskuer af et værk vælge mellem at prøve at fatte kunstnerens intentioner, eller stille eget Jeg i front og se alt herigennem. I det sidste tilfælde løber man en kedelig risiko for ikke at se andet end det man allerede har set og forventer at se. Gør man sig derimod den ulejlighed at forsøge at begribe skaberens intentioner er der en reel chance for at verdener man ej kendte forud åbner sig. Det kan være ret underholdende og ikke mindst berigende. Og husk her at man ikke nødvendigvis behøver at glædes over det man ser. Der er plads til smag og behag. Og det at man ikke bryder sig om et værk, gør det ikke nødvendigvis til et dårligt et – eller omvendt.

ART FOR FUTURE HAR FLERE VÆRKER AF DENNE KUNSTNER. FOR INTERESSE KONTAKT GALLERIET.

Info

Viser alle 11 resultater

Scroll to Top

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.