Jette Kirkeby

Info

Med ekspressionistiske strøg frembringer Jette Kirkeby smukke, stemningsfyldte og poetiske billeder.
I 1995 skrev Ole Vincent Larsen bl.a.: “ Som kunstner er hun fabulerende, idet hun fortæller noget om sine følelser og sine drømme når hun maler. Ofte kan hendes billeder have en stærk dramatisk virkning gennem kontrasterne mellem lys og mørke. Det er tydeligt at hun har et stort indre stof at øse af, for hendes billeder er formentlig ved at sprænges af indhold og oplevelser, når de er blevet færdig efter en lang maletid, hvor stoffet revideres gang på gang og opbygget af mange lag akrylfarver.”
Selvom Jette Kirkeby har gennemgået en kæmpe udvikling siden dengang er disse ord stadig meget rammende for hende.
Jette Kirkeby har altid været ekspressionistisk i sit udtryk, men siden hun modtaget undervisning af Hans Christian Rylander er hun blevet mere og mere figurativ i sit udtryk. På trods af det figurative er der stadig plads til spontane og ekspressionistiske strøg.
Mange af motiverne er kvinder og man fornemmer deres længsel. Længslen efter kærligheden. Længslen efter nærhed.. Længslen efter anerkendelse. Længslen efter det uopnåelige. Længslen efter…
De udstråler en universel søgen. Billederne er den rene poesi på lærred, de kommer helt ind under huden de skal ses, sanses og fornemmes. De kan mærkes.

 

Info

Viser alle 25 resultater

Scroll to Top

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.