Mash-Up Vol. 2

Mash-Up Vol. 2


Mash-Up Vol. 2

Lørdag d. 3. februar kl. 14-16 var der fernisering på udstillingen Mash-Up Vol. 2 i Galleri Art for future, Vigerslevvej 142, Valby.

Seks kunstnere har arbejdet sammen to og to om flere værker og har på den måde ladet sig inspirere af hinandens kunstneriske univers.

Denne gang er kunstnerne Jette Isaksen og Max Højer Jacobsen, Elin Østergaard og Poul Brasch, Birthe Juel Lindhardt og Ginette Wien

En spændende, interessant og anderledes udstilling, der indeholder såvel billeder som skulpturer.Max Højer Jacobsen og Jette Isaksen: De to kunstnere har aldrig mødt hinanden eller talt sammen, kun på mail aftalt at Max Højer Jacobsen skulle støbe små bronzefigurer og sætte dem fast på lærreder. Jette Isaksen fik tilsendt en pakke, fra den anden ende af landet, hvori der var det som hun selv beskriver som små skatte. Hun har haft helt frie hænder til afslutte det påbegyndte, som også var blevet til med frie hænder.

På udstillingen kan man se de to kunstneres møde i små værker med hver sin genre, nemlig bronze/skulptur og billedkunst/mixed media.

Max Højer Jacobsen: Sindal/Nordjylland - skulptør - arbejder med bronze

Jette Isaksen: Valby/Kbh. - tegner/grafiker - arbejder med tegning, grafik, maleri, mixed media


Billedmagerne Poul Brasch og Elin Østergaard: Disse to kunstnere har heller aldrig mødt hinanden og kun kommunikeret på mail, sms og telefon og har ad den vej sat katte i stævne under overskriften ”Misforståelser”. Her var det billedmager Poul Brasch som modtog en pakke med Elin Østergaards akvarel/tusch kattebilleder. Poul Brasch har haft frie hænder til at arbejde videre med billederne, med respekt for udgangspunktet naturligvis. Det har han gjort ved at male med akrylmaling på plexiglas som er lagt oven på Elins udgangspunkt. Det er blevet til en billedserie hvor katte mødes og brydes, snart i leg, snart i nærkamp. Streger og farver leger og kæmper med hinanden. Billederne har et særligt energisk udtryk, som kontrasterer kattens rolige væsen og samtidig harmonerer med dens livlighed. 

Billedmager Poul Brasch: Valby/Kbh. – tegner/grafiker – arbejder med maleri, grafik

Elin Østergaard: Vester Skerninge/Fyn – underviser/billedmager – arbejder med akvarel, tegning, maleri, mixed mediaGinette Wien og Birthe Juel Lindhardt: Endnu et kunstnerisk Mash – Up hvor de to kunstnere aldrig har mødt hinanden.  Her har de aftalt hver for sig at lave henholdsvis keramikskulpturer og billeder, herefter har de taget fotos af værkerne, som så er sendt til den anden. Fotoerne har herefter været udgangspunkt for nye skulpturer og billeder. Ginette Wiens modellerede dyr har været udgangspunkt for Birthe Juel Lindhardts billeder og Birthe Juel Lindhardts malede/trykte/ broderede væsner har været udgangspunkt for Ginette Wiens nye fabeldyr. Værkerne er således parafraser over den anden kunstners arbejder.

Ginette Wien: Århus – underviser/skulptør – arbejder i keramik

Birthe Juel Lindhardt: Solrød Strand – billedmager – arbejder med maleri, grafik, broderi, mixed media mv.