Fail Until You Don´t

Fail Until You Don´t - en udstilling af Lars Pryds


Fail Until You Don´t

-en udstilling af Lars Pryds


D. 5. august 2017 kl. 14-16 var der fernisering på udstillingen ”Fail Until You Don´t” af Lars Pryds. Ved ferniseringen præsenterede Lars Pryds desuden en lille eksklusiv bogudgivelse, der deler titel med udstillingen. Kunstneren var naturligvis til stede.


For tredje gang kom trioen Jazz for Pleasure og var med til at gøre en fernisering endnu mere festlig. Hver for sig har de tre medlemmer stor erfaring med såvel bigband som mindre jazzgrupper.


Vi glædede os over en fernisering med noget der kunne glæde både øjne og ører. Vi bød på en lille forfriskning.


“Hvornår ved du, at et billede er færdigt?” bliver Lars Pryds ofte spurgt. Ét svar er – når der ikke kan tilføjes mere. Et andet, at det er færdigt, når der ikke kan laves flere fejl på lærredet/papiret. Når dét, der ikke er helt perfekt, enten er rettet, fjernet eller malet over – en proces, der afhængig af det enkelte billede kan tage lang eller kort tid.


Værkerne på denne udstilling var resultater af en sådan proces. De fleste var blevet til i forbindelse med et ophold i kunstnerboligen ART 56° i Hvide Sande i juli måned, mens enkelte blev skabt på Lars Pryds’ eget atelier inden for det seneste år. Muligheden for at forlægge arbejdet med billederne til et helt andet sted, rent geografisk, har givet anledning til en forenkling af processen med et renset og prioriteret, næsten minimalistisk udtryk som resultat.


Udstillingens titel er inspireret af Bruce Springsteen’s selvbiografi “Born to Run”, hvori han fortæller, hvordan han i slutningen af halvfjerdserne forsøger at mixe optagelserne til “Darkness on the Edge of Town” til et sammenhængende album. Han ved ikke meget om at PRODUCERE musik og vil have ALT med – alle ‘takes’ og instrumenter skal fylde lige meget, og det fungerer bare slet ikke. Til sidst lykkes det at få skrabet al overflødig lyd væk, det hele falder på plads – og Springsteen opsummerer processen ganske poetisk: “We failed until we didn’t”.

 

Det handlede om musik, men beskrivelsen passer præcist på Lars Pryds' måde at arbejde med malerierne på – her hældes også som regel en masse udtryk, objekter, stoflighed, materialer, farver, former og referencer ind i formatet. Og så arbejdes der, til billedet samler sig og fungerer kompositorisk, taktilt og koloristisk.