Dage med stille sne

Dage med stille sne - en udstilling med Ida Byager Schjærff


Dage med stille sne

 

Vi tematiserede vintertiden i udstillingen ”Dage med stille sne” af Ida Byager Schjærff.

D. 7. januar 2017, kl. 14-16 var der fernisering i Galleri Art for future, Vigerslevvej 142, 2500 Valby, hvor kunstneren var til stede.


Rent motivisk er der ikke meget sne i udstillingen, men den beskriver en fremadskridende rejse gennem indre landskab, som minder meget om en vinterdag med sne, hvor alle lyde "har fået lyddæmper på”; hvor sneen gør alting stille. Dage, hvor man pludselig kan høre sit eget åndedræt og mærke sin egen puls meget tydeligere end ellers og bliver overrasket over, at der er en hel verden derinde, som man ikke har været opmærksom på før. Historier, der får stemme i den hvide stilhed og pludselig beder om ens opmærksomhed. En rejse som ser tilbage på det, der var, det, der måske vil komme, men mest af alt det nu, som altid er det eneste, vi egentlig kan forholde os rigtigt til. De fleste af værkerne er ledsaget af et digt.


Ida Byager Schjærff har i flere år arbejdet med mixed media og collage, og denne gang har kunstneren fortrinsvis arbejdet med stof, broderier og blonder. Nogle af værkerne er rene stofcollager, mens andre består af både stof og papir.


Ida Byager Schjærff er uddannet fra Bjørn Ignatius Øckenholts Billedkunstskole i København.