Lene Lundgaard og Mette Folmer

Skærtorsdag, d. 1. april, kl. 11-16 er der endelig igen fernisering i Galleri Art for future, Vigerslevvej 142, Valby. På denne udstilling vises akrylmalerier af Lene Lundgaard og glasskulpturer af Mette Folmer. Begge kunstnere er til stede.
Alle er velkomne, men pga. coronarestriktioner er du på ferniseringsdagen nød til at booke en tid, se neden for.

Lene Lundgaard har tidligere udstillet i galleriet, mens det er første gang der vises skulpturer af Mette Folmer. De har dog tidligere udstillet sammen andre steder.
For begge kunstnere gælder det, at de ofte arbejder ud fra et tema som så bliver til små serier.

Lene Lundgaard har både ladet sig inspireret af årstiderne og familieportrættet, alt sammen i sin sædvanlige koloristiske stil. Lene Lundgaards malerier er altid gennemarbejdede farvesymfonier, med mange både tykke og tynde lag, som gør, at de på en og samme tid er tunge og lette. Farvemættede og gennemsigtige.

Billederne er abstrakt, men med væsner/personer, som fortæller levende historier om relationer og stemninger fra hverdagen. Strøgene er energiske og impulsive og er med til at underbygge fortællingerne om livets lyse og skyggesider. Det er farverne, der skaber motiverne og skaber både tyngde og lethed, det sarte og det grove, det pæne og det grimme. Motiverne er åbne og modtagelige for forskellige fortolkninger afhængig af, hvem beskueren er.

Nogle af Lene Lundgaards malerier leder tankerne hen på Cobra malerne, men Lene Lundgaard formår at give disse elementer sit helt eget udtryk.

Billederne udtrykker ganske enkelt livets mangfoldighed og kan derfor nydes af en bred kreds.

Lene Lundgaard har været fudltidskunstner siden 1998, men begyndte at udstille sine billeder længe inden.

Lisbeth Tolstrup har tidligere skrevet om Lene Lundgaard: ”Billedkunstner Lene Lundgaard er evigt optaget af den maleriske proces. Vi ser en kraftfuld formstyrke båret af viljen til at gå i dialog med lærredet. Konturen udfordres, mens figurationen underlægges en kritisk kontrol fastholdt af respekten for lyset og de niveauer, der bearbejdes i de bevidst forskudte flader og perspektiver”

Mette Folmer viser bl.a. glasskulpturer inspireret fra Møns Klint.
Til denne udstilling kommer hun med en helt ny serie støbninger, som hun har arbejdet med igennem længere tid. Skulpturerne er organiske, robuste og massive i deres udtryk.

Mette Folmer har arbejdet med glas i 25 år, og haft eget værksted i 20 år, hvor hun har arbejdet seriøst med glasset.

Lene Lundgaard har tidligere skrevet om Mette Folmers skulpturer: ” Mette Folmers glaskunst bevæger sig..

Der er tale om et samspil fra kunstner til glas, en proces som viser respekt for hvad glasset kan! Derfor er M. Folmers glaskunst spændende og åben for netop dette samspil / respekt for materialet.

Mette Folmers udtryk i glaskunsten viser med tydelighed de følelser, der opstår fra skitse til færdigt værk. Hun varierer sine værker, så de viser både det sarte og det mere robuste udtryk. Værkerne befinder sig ofte i en organisk formverden.

Hun lader sig udfordre og kender til glasset begrænsning. Man fornemmer fint en skarpsindighed fra Mettes måde at arbejde med glasset på.
De mange års erfaring ses tydeligt og gavner de unikke værker. Tydeligt at se, hvem der er kunstneren bag.”

Vi forventer ikke at de nuværende restriktioner, i forbindelse med covid-19 ændre sig meget, så vi inddeler ferniseringen i grupper med 20 minutters intervaller og med 4 gæster ad gangen. Det fungerede fint, sidste gang vi holdt fernisering på denne måde, så vi håber at du vil bakke op om galleriet og udstillingen og samtidig passer vi på hinanden.

Skriv til art@art-for-future.com eller ring på tlf. 2710 5065 og book din tid til ferniseringsbesøg:
kl. 11:00 – 11:20, kl. 11:20 – 11:40, kl. 11:40 – 12:00, kl. 12:00 – 12:20, kl. 12:20 – 12:40, kl. 12:40 – 13:00, kl. 13:00 – 13:20, kl. 13:20 – 13:40, kl. 13:40 – 14:00, kl. 14:00 – 14:20, kl. 14:20 – 14:40, kl. 14:40 – 15:00, kl. 15:00 – 15:20, kl. 15:20 – 15:40, kl. 15:40 – 16:00

Du kan også tage chancen og bare komme forbi, du er velkommen hvis du kan se der er plads, ellers må du vente lidt.
Galleriet er åbent onsdage og torsdage kl. 13-17 eller efter aftale

Udstillingens sidste dag er d. 29. april.

Scroll to Top

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.