Rasmus Breindal

Rasmus Breindal


Rasmus Breindal


Et vellykket billede for Rasmus Tønnesen er aldrig helt færdigt. Kodeordet er at holde det åbent så længe som muligt og selv når bordet begynder at fange og billedets tema ligger klart er det vigtigt for ham ikke at blive overtydelig. Som regel har det taget mange overmalinger at nå frem til et resultat og brudstykker af underliggende motiver fungerer som vejvisere i processen. Lærrederne har ofte flere år på bagen. De har set lidt af hvert og er ikke sådan at løbe om hjørner med. Hvis han har en klar ide fra starten er billedet for ham allerede dødt.

Hvis han har holdt lange pauser fra maleriet og når han så starter igen er det nødvendigt at høvle sig igennem en masse klicheer før han får indstillet det indre kompas og begriber det væsentlige - at han ikke kan gøre noget galt. Alt er et skridt i den rigtige retning så længe han lytter til hvad billedet fortæller ham. Langt hen ad vejen må han droppe sine forventninger, for billedet bliver alligevel først til når malingen rammer lærredet, men det er en balancegang og et eksperiment, som nemt kan falde ud over kanten. Jo mere skitseagtigt han kan forholde sig til desto mere liv og luftighed bliver der pustet ind i motivet. Og så at stoppe i tide. At stoppe uden at stoppe op og huske på at farven er energi som fortsætter ud over rammen.


C.V.


Holbæk kunsthøjskole, efterår 1990

Militærnægter ved Foreningen Kunst på Arbejdspladsen 1991

Elev på Billedskolen Jagtvej 113, Kbh N, 1992 - 94

Medstifter af Atelier Nostraum, Absalonsgade 20, Kbh V, 1996 - 2007

Udstilling af enkaustisk kunst på Odense universitetshospital, medicinsk afd. 2004

Arbejdsmiljø repræsentant og kunstansvarlig ved Den Sociale Hjemmepleje, Center Nord, Lærkevej 20, 2 sal, 2400 Kbh NV, 2013 -
Copyright @ All Rights Reserved

Galleri Art for future, Vigerslevvej 142, 2500 Valby. Ring: +45 27105065. Email os: art@art-for-future.com