Rasa D. Olesen

Rasa D. Olesen


Rasa Dzimidaviciute Olesen


Rasa D. Olesen er litauisk født og uddannet kunstner på Tallinn Kunst Akademi i Estland. Hun har undervist i kalligrafi (grafisk skrift) og læderkunst på flere kunstskoler i Litauen i en del år. Ægteskabet bragt hende til Danmark og her begyndte hun at arbejde med grafiske tegninger og kalligrafi billeder. Hun udstiller i Danmark, Litauen og Tyskland.

Rasa er kunstner af den gamle skole, hvor alt skal laves i hånden. Hun arbejde hovedsageligt med tusch og blyant på papir eller masonit plade.

Komposition og alle detaljer spiller en rolle og er godt gennemtænkt.

Hendes billeder  er en verden af metaforer, allegorier og symbolik. De er som indirekte illustrationer og fortæller en eller anden historie. Historien tager udgangspunkt  i  et ord, ordspil, ordsprog, poetisk citat, eventyr eller bibelske tekster og finder paralleller med hverdagen.  Temaer som alle mennesker har et eller andet forhold til -  livets skrøbelighed, tro, jagt på lykken, små og store synder, kærlighed og andre af livets "store"  spørgsmål. Der er tit et stænk af humor, ironi eller sarkasme i billedernes udtryk. Hun trækker på  smilebåndet af de såkaldte almindelige mennesker ,som hun selv er, nogle gange lidt mere kritisk,  men altid med kærlighed.