Henrik Dencker

Henrik Dencker


Henrik Deccker

Født 1964

Henrik Dencker er minimalist og popkunstner og skaber naive værker ofte med reference til kendte ikoner. Ungdommen som illustrator og reklametegner er vendt tilbage i både malerier og unika tryk med et stramt grafisk udtryk kombineret med rene farver og en begrænset farvepalet i takt med at street art er flyttet ind i stuerne.


Det startede for alvor med Irma-pigen, hvor en ny historie opstod. Irma’s logo med den lille pige i blå nederdel og gul kurv – et velkendt og rent logo - hvor ansigt er uden mund og øjne. Irma fik en rød Lolita trutmund og store øjne og opstod som den frække søster Asta og flere af værkerne havde titlerne ’I am Not Fucking Irma’. Prinsesse Leia fra Star Wars var det næste ikon der skulle peppes lidt op med kort kjole og lange lakstøvler, og samtidig med et naivt og nærmest uskyldigt udtryk. Inde i den onde Darth Vater bor der et legebarn der elsker sine røde trehjulet Brio-cykel.


Efterfølgende er det blevet til mange akryl værker udført i mange lag, med motiver som Stauning som hipster, Kitty som Joker Rabbit fra Batman, Alice fra Wonderland som hårdtslående Mr. Domitrix, Kaptajn Haddock på motorcykel og Formand Mao i Adidas sort og guld sweatshirt.


Henrik Dencker har siden 2011 været fuldtidskunstner og galleriejer, og bor nu i Berlin, hvor galleriet Art Gallery Dencker+Schneider siden 2013 har været drevet sammen med kunstnerkollegaen Sonny Schneider.


Henrik Dencker har deltaget i utallige kunstmesser i Danmark og i Tyskland og oplever for tiden en voksende interesse for hans ikoniske og minimalistiske univers fra amerikanske kunstsamlere. Henrik Dencker er uddannet på Københavns Kunstskole.


Henrik Dencker udøvende kunstner, med værksted i København og galleri i Berlin. Bor i Berlin.


Galleri Art for future, Vigerslevvej 142, 2500 Valby. Ring: +45 27105065. Email os: art@art-for-future.com

Copyright @ All Rights Reserved