Carsten Baunsgaard

Carsten Baunsgaard


Carsten Baunsgaard


Carsten Baunsgaards skabelser er et resultat af et frit flydende sind, der søger at udtrykke hans mange ideer, observationer og oplevelser i sit liv, hvor et overflod af kreativ kunstnerisk energi stimulerer og inspirerer.

Primært arbejder han med skulpturer, hvor en løs skitse som udgangspunkt, danner grundlag for hans refleksioner over formerne, som er hans første inspirations kilde. I denne proces er fokus en afgørende komponent i at udvikle skulpturen, der føles autentisk og personlig.

Hans proces indebærer et spil mellem spontan, intuitiv berøring og omhyggelig overvejelse og hensigt. Han kan flyttes af en simpel kombination af strukturer og former, eller forholdet mellem former og kanter, eller samspillet mellem mønster og skala. Han tænker på det, som at lade tingene ske og herved afslører skulpturen noget nyt at reagere på. Hvert skridt kan ændre hele skulpturen og opstille et nyt sæt udfordringer. Det kræver øvelse og fortsat indsats, at være til stede i denne dialog og ikke blive båret væk af ønsket om, et hurtigt resultat eller en let løsning. Det kræver tillid til hans egne intuitive fornemmelser. Det er de abstrakte elementer – farver, former, linjer og teksturer, der skaber den visuelle følsomhed. Han bruger formsproget til, at tage fat på sine følelser, med det formål at vække interesse og inspirere. Der igennem udvikler han sine egne intime organiske kompositioner, ud af et behov for at udtrykke sig selv, og et dybt behov for at forstå formernes sammensætning. Formerne imellem skaber den umiddelbare visuelle harmoni, og gør det til et specielt øjeblik i nuet.

Livet inspirerer til hans kunst. Kunst er hans værktøj til, at udtrykke sine dybeste følelser. Det, at hans kunst kan kommunikere følelser i beskueren, da indså han hvilken vigtighed kunst kan være, når beskueren forbindes med den kommunikation en kunstner udtrykker.

Han føler det, som et privilegium at kunne skabe og at have denne unikke mulighed, for at inspirere til dybere samtaler og nysgerrighed ved, at bruge former til en bedre forståelse af kunstens betydning og værdi i vores liv.Galleri Art for future, Vigerslevvej 142, 2500 Valby. Ring: +45 27105065. Email os: art@art-for-future.com

Copyright @ All Rights Reserved