Rie Brødsgaard

Rie Brødsgaard

Rie Brødsgaard


Rie Brødsgaard (1964)

Rie Brødsgaard arbejder med billeder i mange lag både figurativt og nonfigurativt. Hun bliver inspireret af sine omgivelser, naturen, mennesker, mønstre, kontraster, strukturer og farvevalg som sammensættes til spændende eksperimenterende collagemaleri.

Hun har en umiddelbar ekspressiv tilgang når hun maler sine værker og er ret begejstret for det spontane og eksperimenterende i processerne. Hun arbejder med blandingsteknikker af akryl, bejdse, serigrafi tryk, papir samt forskellige tegne- og farvematerialer.

Processerne oplever hun som bevægelser og energier som opstår gennem farver, lyset, strukturer og tanker, som til sidst ender i et univers af små historier. Hendes værker er unika, meget intense, stoflige, lette, grafiske og harmoniske, hvor balancen mellem det rå og feminine kommer til udtryk.

Billeder er for hende fuldendte, når hun oplever at beskueren bliver nysgerrig og finder mine mange lag spændende.

 

Uddannet gennem Kunstskolen Ignatius Kbh, samt modtaget undervisning af:

Engelholmshøjskole Per Just-Pia Heide

Sussi Trampedach København

Solvejg Refslund, tekstilkunstner

Bjørn Ignatius Øckenholt,

Mia Willuame Kbh.

Marianne Markvad

Ken Denning Trapholt m.fl

 

Tom Jørgensen, kunstanmelder på JP, redaktør af Kunstavisen:

Alle disse modsætninger og forskellige kompositionelle greb forbinder Rie Brødsgård, så hvert billede på én gang står grafisk klart, fast og harmonisk og dynamisk, levende og kraftfuldt. Det hele går med andre ord op i en højere enhed. Noget af en bedrift…..

 

 

Udstillinger:

Galleri Art Expo Hørning

Galleri X Rungsted

Galleri Lyrum Århus

Kvist galleri Horsens

Galleri Valdemar Sæby

 

Samt kunstforeninger