Galleriet i april 2023

Tegninger fra: ”JO’s BOG”

Fernisering d. 1. april kl. 14-16, i Galleri Art for future, Vigerslevvej 142, 2500 Valby. Alle er velkomne og vi giver et lille glas.

Livgivende dødskonfrontationer og andre prøvelser.

Billedkunstneren Jo Møller udgav i november 2022 sin nye bog ”JO’s BOG”.

Bogen består primært af 84 udvalgte tegninger i originalformat fra perioden 2018 til 2022.

Han skriver: ”Tegningen har altid været mit fundament, mit basale udtryk, min begyndelse og min vej. Som barn digtede jeg historier, som jeg tegnede. Jeg skrev dem ikke, jeg tegnede dem … ” (prolog).

Kunstnerens udtryk, blev i 2017 påvirket af et sygdomsforløb som efterlod ham i en tidslomme, hvor det var slut med maleriet, med grafikken, slut med atelieret og fremtidige udstillinger.

Men efter en periode begyndte han at tegne nogle små ”Tidslommetegninger” (2018). Kunstneren parkerede sit følelseskaos og tømte hovedet for tanker. Han gav sig hen i tomheden, gik indad, ind i det ukendte, fandt fundamentet og lod stregernes forløb føde hinanden. Det gik fremad og tegningerne ændrede langsomt karakter. Det blev til ”Tidstegn” (2019) og ”Fabuleringer” (2020 /2021). Tegningsformatet blev lidt større. Han var i bedring, men livsvilkårene, og dermed det kunstneriske udtryk var ændret. Bogen afsluttes med flere tegningerne i ”Epilog” (2022).

Fra 1. april til 27. april udstilles et udvalg af tegningerne for første gang i Galleri Art for Future.

Bogen som præsenteres på udstillingen, indeholder parallelt og uafhængigt af tegningerne, beskrivelser af nogle tidligere situationer i 12 flashbacks (1952 – 2018), som i nogle tilfælde blev definerende for Jo Møllers liv.

Bogen afsluttes med teksten: ” Læs mine tegninger, se mine ord.”

 

 

 

Galleriet er åbent onsdage og torsdage kl. 13-17 eller efter aftale

Scroll to Top

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.